Tandoori csirke

Az egyik legnépszerűbb indiai étek. Aki szeretné maga is elkészítheti a tandoori fűszerkeveréket:

25dkg natúr joghurt
5 dkg vöröshagyma
1-2  chili
1 ek friss reszelt gyömbér
1 nagy gerezd fokhagyma
7-8 mentalevél
1 tk őrölt római kömény
1 tk őrölt koriander
1 tk garam masala
1/2 tk kurkuma
bors

Az összes hozzávalót konyhai robotgépben vagy turmixgépben simára összedolgozzuk és a kapott pácot a recept alapján felhasználjuk. Ebből a mennyiségből kb 30 dkg pác lesz.
Bevallom én most előnyben részesítettem a boltban kapható tandoori fűszerkeveréket, amit már csak ki kellett keverni a joghurttal.... 

A csirkemell filét felszeletelem és tálba téve ráöntöm a pácot, jól összekeverem és lefedve fél napig a hűtőben hagyom. Nem szoktam letörölgetni a pácot, finom kérget ad a húsnak sütés közben. Mivel a mell hamar megsül, egyszerűen egy teflon bevonatú serpenyőben kevés olajat felmelegítek és 3-4 perc alatt megsütöm a hússzeleteket. 1 evőkanál vajat felolvasztok és összekeverem 1-2 ek citromlével, és amikor a hús megsült, megkenem őket ezzel a vajas-citromos keverékkel. Naan-nal, salátával, fokhagymás joghurttal tökéletes.
Jó étvágyat hozzá!


Megjegyzések