Lencsefőzelék
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgiW7GMIwA4PCwoyVCdGm8GVeidOEAo6PNO3N8An_xC6Nd9HEsvsESGbsho70598EUxn28_yLgj3dQXXSx0IH9E5dGZsil67pufh2RPE9Z13mJpv4XfhQmmYEbPL8EFF9q3OXEH5h8D0kY/s320/K%C3%A9p0184.jpg)
Hozzávalók:
40 dkg lencse
1,5 szál kolbász centis karikára vágva
1/2 fej hagyma kockára vágva
2 babérlevél
só, pirospaprika
ecet, cukor, tejföl
A lencsét alaposan átmossuk és hideg vízbe egy éjszakára beáztatjuk. Másnap annyi vízben tesszük fel főzni, ami éppen ellepi. Beletesszük a kolbászkarikákat és a babérleveleket is és fedő alatt puhára főzzük. Sózzuk, beleteszünk egy kevés cukrot és egy kanál ecetet is. Ha a lencse megpuhult, akkor készítünk egy hagymás-paprikás rántást és berántjuk a főzeléket. Forralunk rajta egyet, belekeverünk még egy fél doboz tejfölt és tálalhatjuk.
Jó étvágyat hozzá!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése