Isteni gyümölcskenyér
Idén karácsonykor semmi olyasmit nem készítettünk anyuval, amit pl az elmúlt 10-15 évben. Így nem sütöttünk se bejglit, se zserbót, melyek eddig elengedhetetlen részei voltak az ünnepnek. Először furcsálltam, de nem bánom. Az okozott némi fejtörést, hogy mi legyen helyette, de gyorsan kiegyeztünk a kókusztekercsben, a mézeskalácsban és a gyümölcskenyérben. Az utóbbival kapcsolatban volt némi fenntartásom, mert amiket eddig kóstoltam, nem nyerték el igazán a tetszésemet.
Recept után kutakodva találtam rá az alábbi receptre, amit egy kicsit módosítottunk és valami fenséges sütemény kerekedett ki belőle. Csupán egy gondom volt már csak vele: etette magát és a 2 adag, amit készítettünk rohamosan fogyott.... így kénytelen leszek sütni belőle még az idén....
Recept után kutakodva találtam rá az alábbi receptre, amit egy kicsit módosítottunk és valami fenséges sütemény kerekedett ki belőle. Csupán egy gondom volt már csak vele: etette magát és a 2 adag, amit készítettünk rohamosan fogyott.... így kénytelen leszek sütni belőle még az idén....
Hozzávalók:
20 dkg liszt
20 dkg vaj
20 dkg cukor
20 dkg aszalt gyümölcs
1/2 tábla étcsoki
1-2 marék dió
4 tojás
1/2 zacskó sütőpor
A tojássárgáját kikeverjük a cukorral majd hozzáadjuk a vajat és habosra keverjük. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, hozzáadjuk az összevágott aszalt finomságokat, az étcsokit, a diót és végül beleforgatjuk a tojás felvert habját is. Sütőpapírral kibéleljük az őzgerinc formát, beleöntjük a masszát és előmelegített 180 fokos sütőben tűpróbáig, kb. 40-45 percig sütjük.
Jó étvágyat hozzá!
Isteni finom lett.
VálaszTörlésÖrülök, hogy ízlett! Szerintem abbahagyhatatlan :D
Törlés