2012. december 8., szombat

Bakonyi csirkemell galuskával

Eredetileg sertéshúsból kellene készíteni, de mivel mi nem eszünk, szárnyasból készítettem el. Többször megfőztem már ezt az ételt, pulykából és csirkéből is tökéletes. Az utóbbiból hamarabb elkészül :)

Hozzávalók:
1 csirkemellfilé
40 dkg gomba felszeletelve
10 dkg füstölt szalonna kis kockára vágva
1 fej vöröshagyma kockára vágva
3 gerezd fokhagyma összevágva
pirospaprika
só, bors
liszt, tejföl

A csirkemellfiléből szeleteket vágunk: kivágom a belső húsrészt, majd lapjában kettévágom és még keresztbe is kettévágom, így az 1 mellből 10 szeletkét (érmét) lehet vágni. Sózzuk borsozzuk a husikat, lisztbe forgatjuk és olajban elősütjük és félretesszük. Ugyanebben a serpenyőben lepirítjuk a szalonnát és a vöröshagymát, majd mehet rá a fokhagyma és a felszeletelt gomba is. Erős tűzön pár percig pirítjuk, mérsékeltjük a lángot, szórjuk meg 2 kk pirospaprikával, keverjük jól össze, öntsünk alá kevés vizet és fedő alatt 5 percig pároljuk. Majd tegyük bele a serpenyőbe az elősütött husikat, fedjük le és főzzük 20 percig. Végül tejföllel habarjuk be. Galuskával és savanyúsággal kínáljuk.
Jó étvágyat hozzá!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése