Karácsonyi menük

Szokás és ízlés dolga hogy ki milyen ételeket készít karácsonykor. A klasszikus / hagyományos ételsor a halászlé, rántott hal, majonézes burgonyasaláta, töltött káposzta, kacsa- vagy pulykasült. Mi nem ragaszkodunk minden évben ugyanazokhoz az ételekhez, sőt! Szeretem, ha valami újdonságot rukkolhatok elő. Eddig éveken keresztül az volt a menet nálunk, hogy apukám készítette a halászlevet, anyukám volt a töltött káposzta,  süti és a köret felelős és pedig a főételt meg némi sütit prezentáltam.
Emlékszem egyszer volt olyan, hogy kaptunk egy élő pontyot és még mielőtt a tányérunkon végezte volna, előbb úszkált a kádunkban. Mivel senki sem volt hajlandó kupán vágni, át kellett hívni a szomszédot, hogy elintézze a piszkos munkát...
Nálunk általában pulykából készül a főétel, valahogy ez lett a szokás. Készítettem már egybesült szalonnával burkolt pulykamell sültet, almás-gyömbéres pulykacsíkokat, aszalt szilvával töltöttet és még sorolhatnám. Egyszer szeretném elkészíteni a klasszikus gesztenyével töltött pulykát is... az idei főétel még nem állt össze a fejemben, de ígérem, be fogok számolni róla.

Megjegyzések