Rakott karfiol
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhFRGDP5k0fGn3rKgJvvvGgwyj98s8f8XvUVyEeh_ZdQ7HGI4QlLWN0Yt-WM9Bm9Mn1mmdWkj3kzObFHChOhUiq5Z_YLMBydEV04nHYWHEsknPeFTROP8_2yBdRzijF-vc1e5EgZIMs2as/s320/K%C3%A9p0116.jpg)
Próbáltam leegyszerűsíteni az életemet és így lett a karfiol levesből rakott karfiol, ami nem a legegyszerűbb ételek egyike, már csak azért sem, mert mindent külön elő-meg kell főzni....
Hozzávalók:
1 karfiol rózsáira szedve
1 bögre rizs
1 vöröshagyma kockára vágva
2 gerezd fokhagyma felszeletelve
10 dkg szalonna felkockázva
vaj
2 ek liszt
kb 4-5 dl tej
só, bors, szerecsendió
reszelt sajt
Megfőzzük a rizst, közben megfőzzük a rózsáira szedett karfiolt is. Egy sokadik lábosban olajon megdinszteljük a hagymát, megpirítjuk a szalonnát és beletesszük a fokhagymát is. Ha ez kész van, félretesszük.
Most jöhet a besamel, amihez 1 fakanálnyi vajon megpirítjuk a lisztet és felengedjük meleg tejjel, felforraljuk és 5 percig főzzük, fűszerezzük sóval, borssal és őrölt szerecsendióval. (Ez eddig már 4 edény...) Egy jénaiban elkezdjük a rétegezést: először a hagymás-szalonnás-fokhagymás alap felére rátesszük a majdnem teljesen megfőtt karfiol felét, erre megy egy réteg rizs és a besamel fele. Majd jöhet a következő kör a maradékokból, a tetejére, ami ugye a besamel, reszelt sajtot szórunk. Előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
Jó étvágyat hozzá!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése