Gombaleves
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhVeERgU_0V5Y0wcvBAtL0G0JLGDQDKcrjWJ_uVnbuMgvZOxIcag_Yg8XBggpq_L1e-LjeSX2bgcm72NH4y6lqGVCIcsFoJHBjCSv-KxQBPNzszHAzMOQm7-FJaDE-VnjWifo5n2jzQm7A/s320/K%C3%A9p0174.jpg)
Hozzávalók:
25 dkg gomba szeletekre vágva
1-2 sárgarépa félkarikára vágva
1/2 fej vöröshagyma kis kockára vágva
1-2 gerezd fokhagyma összezúzva
só,bors,tárkony
1 tojás
1 kkvaj
liszt
tejszín
Olajon megdinszteljük a hagymát, majd mehet rá a répa és a fokhagyma. Néhány perc párolás után beletesszük a felszeletelt gombát is, sózzuk borsozzuk és fedő alatt pároljuk. Megszórjuk 1-2 kanál liszttel (ezt nevezik staubolásnak, azaz lisztszórásos sűrítésnek) és felengedjük vízzel. Fedő alatt 10 percig főzzük. Közben a tojást kikeverjük a vajjal és annyi liszttel, amennyit felvesz. Ne legyen túl lágy, különben főzés közben szét fog esni a galuska. Kis kanállal a forrásban lévő levesbe szaggatjuk, 3-5 percig főzzük, beleöntjük a tejszínt, egyet forralunk rajta és beleszórjuk a tárkonyt.Ha van petrezselymet is tehetünk a levesbe.
Jó étvágyat hozzá!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése