Gyömbéres-chilis zöldbabos csirke

Gyorsan elkészíthető vacsorára vágytam, a fő alapanyagok adva voltak: csirkemell és zöldbab. Kicsit körülnéztem a világhálón és Arandeira receptjére esett a választás, kicsit kiegészítve. Mire megfőtt a rizs, addigra a csirke is elkészült :)

Hozzávalók:
50 dkg csirkemell csíkokra vágva
1 üveg zöldbab
10 dkg kolozsvári szalonna kis kockára vágva
1 fej vöröshagyma nagyobb kockára vágva
3 gerezd fokhagyma felszeletelve
2 kk szójaszósz
gyömbér, őrölt chili, koriander
só, bors, kevés cukor

Olajon üvegesre pároljuk a szalonnát, rádobjuk a vöröshagymát és 5 percig dinszteljük. Beletesszük a fokhagymát, a chilit, a koriandert és a gyömbért, átkeverjük és máris mehet bele a husi. Megszórjuk cukorral és erős tűzön pirítjuk,borsozzuk és meglocsoljuk a szójaszósszal. Belekeverjük a lecsepegtetett zöldbabot és fedő alatt 10 percig főzzük. Currys rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!


Megjegyzések