Brokkolikrémleves
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhIDJ9hyphenhyphenQvpATdqEImIYA1SYxE4OgZByl8Wge6lKRn_BsSBhSoM-dzY2vpt4BNgxGL8-l7rLXn_T1HritM80UYcRU2Ueqtp7zqrRB03MjL17-0zxq4G-KvgGaxF3kvAMaWz3fkEkbvAh5k/s320/IMG_20121104_111709.jpg)
Hozzávalók:
1 brokkoli rózsákra szedve
2 db krumpli felkockázva
ételízesítő, bors, római kömény
2 dl tejszín
A zöldségeket annyi vízben tesszük fel főni, amennyi éppen ellepi. Fűszerezzük és fedő alatt puhára főzzük. Majd egy botmixer segítségével pürésítjük, ha szükséges kevés vízzel hígíthatjuk még. Visszatesszük a lábost a tűzre, beleöntjük a tejszínt, felforraljuk és tálalhatjuk is. Ennyi az egész. Római kömény helyett tehetünk bele szerecsendiót is. Reszelt sajttal, vagy pirított zsemlekockával, vagy levesgyönggyel tálaljuk. Krumplit azért szoktam beletenni, mert a burgonyában lévő keményítő révén sűrűbb lesz a leves állaga és így nincs szükség lisztes sűrítésre.
Jó étvágyat hozzá!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése