2012. november 4., vasárnap

Brokkolikrémleves

Hűvös őszi napokon jól esik egy forró krémes leves, ami ráadásul alig 20 perc alatt el is készíthető.

Hozzávalók:
1 brokkoli rózsákra szedve
2 db krumpli felkockázva
ételízesítő, bors, római kömény
2 dl tejszín

A zöldségeket annyi vízben tesszük fel főni, amennyi éppen ellepi. Fűszerezzük és fedő alatt puhára főzzük. Majd egy botmixer segítségével pürésítjük, ha szükséges kevés vízzel hígíthatjuk még. Visszatesszük a lábost a tűzre, beleöntjük a tejszínt, felforraljuk és tálalhatjuk is. Ennyi az egész. Római kömény helyett tehetünk bele szerecsendiót is. Reszelt sajttal, vagy pirított zsemlekockával, vagy levesgyönggyel tálaljuk. Krumplit azért szoktam beletenni, mert a burgonyában lévő keményítő révén sűrűbb lesz a leves állaga és így nincs szükség lisztes sűrítésre.
Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése