Chilis bab

Nem egy könnyű étel, mármint gyomorilag, de szerintem megéri. Finom egytálétel, amit kínálhatunk reszelt sajttal, kenyérrel vagy tortillával, amit forrón kell tálalni, nekem valahogy úgy az igazi. Szeretem a fűszerességét, hogy minden egyes falatnál egyszerre érzem a chilit, a fahéjat és a római köményt és a többit. Érdemes kipróbálni, de vigyázat függőséget okoz!

Hozzávalók:

2 fej vöröshagyma kockára vágva
3 gerezd fokhagyma összevágva
10dkg füstölt szalonna
fél kg darált hús
2 doboz vörös babkonzerv lé nélkül
1,5 dl paradicsompaszta
só, bors
chili, fél fahéjrúd
római kömény
piros paprika, cukor

Olajon megdinszteljük a vöröshagymát, majd mehet rá a szalonna, néhány percig pirítjuk és rászórjuk a fokhagymát is. Megszórjuk 1 tk római köménnyel, beletesszük fahéjrudat és a chilit ízlés szerint. Lehet egész chili is összevágva, vagy őrölt. Beletesszük a darált húst és pirítjuk. Amikor már mindenhol szép barna a husi, akkor megszórjuk piros paprikával, kevés cukorral és beleöntjük a paradicsompasztát, sózzuk-borsozzuk és fedő alatt közepes lángon 20 percig főzzük. Amikor már majdnem kész, beleöntjük a babot és a kukoricát, jól átkeverjük és fedő alatt még 10 percig főzzük. Ha szükséges vizet öntünk még alá és sózzuk. Mikor elkészül, a fahéjrudat szedjük ki belőle.
Jó étvágyat hozzá!



Megjegyzések