2012. november 24., szombat

Chilis bab

Nem egy könnyű étel, mármint gyomorilag, de szerintem megéri. Finom egytálétel, amit kínálhatunk reszelt sajttal, kenyérrel vagy tortillával, amit forrón kell tálalni, nekem valahogy úgy az igazi. Szeretem a fűszerességét, hogy minden egyes falatnál egyszerre érzem a chilit, a fahéjat és a római köményt és a többit. Érdemes kipróbálni, de vigyázat függőséget okoz!

Hozzávalók:

2 fej vöröshagyma kockára vágva
3 gerezd fokhagyma összevágva
10dkg füstölt szalonna
fél kg darált hús
2 doboz vörös babkonzerv lé nélkül
1,5 dl paradicsompaszta
só, bors
chili, fél fahéjrúd
római kömény
piros paprika, cukor

Olajon megdinszteljük a vöröshagymát, majd mehet rá a szalonna, néhány percig pirítjuk és rászórjuk a fokhagymát is. Megszórjuk 1 tk római köménnyel, beletesszük fahéjrudat és a chilit ízlés szerint. Lehet egész chili is összevágva, vagy őrölt. Beletesszük a darált húst és pirítjuk. Amikor már mindenhol szép barna a husi, akkor megszórjuk piros paprikával, kevés cukorral és beleöntjük a paradicsompasztát, sózzuk-borsozzuk és fedő alatt közepes lángon 20 percig főzzük. Amikor már majdnem kész, beleöntjük a babot és a kukoricát, jól átkeverjük és fedő alatt még 10 percig főzzük. Ha szükséges vizet öntünk még alá és sózzuk. Mikor elkészül, a fahéjrudat szedjük ki belőle.
Jó étvágyat hozzá!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése