Zúzapörkölt

Hozzávalók:
70 dkg csirkezúza
2 fej vöröshagyma felkockázva
1-2 szelet paprika
1 paradicsom felkockázva
olaj, só, bors, pirospaprika, őrölt kömény
A zúzát alaposan megmossuk és 2-3 darabra vágjuk. Olajon megpároljuk a hagymát, megszórjuk pirospaprikával - érdemes ilyenkor a fazekat levenni a tűzről, nehogy megégjen a paprika - majd beletesszük a zúzát és pirítjuk, azaz pörköljük. Felöntjük annyi vízzel, ami épp ellepi, beletesszük a paprikát és a paradicsomot, fűszerezzük és fedő alatt lassú tűzön puhára főzzük. Ha szükséges pótoljuk a vizet, de mindig csak keveset adjunk hozzá, hogy jó sűrű szaftot kapjunk. Ha van otthon egy kis száraz vörösbor, akkor fél decit öntsünk a fazékba. Kínálhatjuk tarhonyával, galuskával, vagy egyszerűen kenyérrel.
Jó étvágyat hozzá!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése