2012. október 20., szombat

Palacsinta

Lehet baracklekváros, kakaós, diós, mákos, túrós, esetleg rakott, nutellás mindegy csak legyen. Szerintem ez az az étel, amit mindenki szeret. A kicsit vastagabb tésztájú a kedvencem, jó hidegen - melegen egyaránt.

Hozzávalók:
40 dkg liszt
3 tojás
3/4 l tej
3 kanál cukor
3-4 kanál olaj
csipet só
szóda vagy szénsavas ásványvíz

A tojást elkeverjük a cukorral, a tejjel, az olajjal és a sóval, majd beleszórjuk a lisztet is. Sűrű tésztát kapunk, amit legalább 1 órán keresztül pihentetünk. Majd annyi vízzel engedjük fel, hogy kb tejszín sűrűségű  tésztát kapjunk. Ha túl híg, tojással és liszttel sűrítsük. És kezdődhet a sütés, amihez olajat már nem kell használni, mert a tésztában van elég. Ebből a mennyiségű tésztából kb 20 darab lesz.
Jó étvágyat hozzá!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése