Rakott káposzta

Hozzávalók:
1 kg savanyú káposzta
1/2 kg csirkemell apró kockára vágva
1 pohár rizs
1 szál kolbász felkarikázva
2 fej vöröshagyma kockára vágva
3-4 gerezd fokhagyma összevágva
1 nagy pohár tejföl
só, bors, piros paprika, őrölt kömény
olaj
A savanyú káposztát kevés olajon őrölt köménnyel megszórva fedő alatt megdinszteljük. A rizst megfőzzük. A csirkehúsból pörköltet főzünk, de most hosszabb lével. Olajon megpároljuk az egyik vöröshagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, majd megszórjuk pirospaprikával és beletesszük a húst. Jól átkeverjük, sóval, borssal fűszerezzük és annyi vizet öntsünk rá, hogy majdnem ellepje. Fedő alatt 25 percig főzzük. Most hogy minden meg van főzve, jöhet a rétegezés: egy tepsit vajjal kikenünk, beletesszük a káposzta harmadát, erre megy a rizs fele, amire a pörkölt illetve a kolbászkarikák fele. Tejföllel megkenjük és jöhet a következő sor: káposzta - rizs - pörkölt - kolbász - tejföl; a legfelső réteg káposzta legyen tejföllel megkenve. Kevés vizet öntsünk alá, majd alufóliával lefedve, előmelegített sütőben 30 percig süssük. Fél óra után vegyük le a fóliát és további 20 percig pirítsuk.
Jó étvágyat hozzá!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése