Bableves
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjurWRBxACnuIhdCKRWxS7nbfPj4kw8fvqltt1hS09zp10SGf-H-swRkzKCthveqx_lh1Wl4RQDL__fAB6z2skIkTirdJdbO-MjRHVWVKl8VFXRXS9gsIoi2U0A50Fnnu63h4WBte8DVp0/s320/IMG_20121023_121510.jpg)
Hozzávalók:
50 dkg szárazbab
1 szál kolbász feldarabolva
3 db sárgarépa hasábokra vágva
2 fehérrépa hasábokra vágva
1 fej vöröshagyma apróra vágva
3 gerezd fokhagyma felszeletelve
1 tojás
liszt
só, bors, pirospaprika
2 babérlevél
ecet
Az előző este beáztatott babot feltesszük főni a répákkal és a kolbásszal. Sózzuk, borsozzuk, mehetnek bele a babérlevelek is és fedő alatt puhára főzzük. Közben a csipetkét gyúrjuk össze, hogy lehet ideje kicsit szikkadni. A tojáshoz annyi lisztet adjunk hozzá, hogy egy jól gyúrható, kicsit keményebb tésztát kapjunk. Majd lisztezett tálcára csipegessük ki a tésztát. Amikor a bab megpuhult, akkor készítsünk rántást: olajon dinszteljük meg a vöröshagymát, adjuk hozzá a fokhagymát, szórjuk meg liszttel, pirítgassuk. Húzzuk le a tűzről, adjuk hozzá a pirospaprikát, kevedrjük el jól és engedjük fel kevés vízzel. És a rántás mehet a forrásban lévő leveshez. Ekkor beletehetjük a csipetkét is, a felesleges lisztet rázzuk le róla. Forraljunk még egyet a levesen, és tálaljuk. Aki szereti tehet bele ecetet is, erős paprikát is kanalazhat egy kis tejfölt a tetejére. Friss kenyérrel vagy pogácsával tálaljuk. Ebből a mennyiségből kb 5-6 adag lesz.
Jó étvágyat hozzá!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése