Töltött padlizsán
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj9AWvuEF3deKcYEwVg2Ld-iWK7m1PRqb7TTAgFKP_noNSfxWVyCBidcUbtq8d4UlKLJFvqD7PCDQbV9Xrf2wd68-3ywMaDOHbAoXGty8bgBqCbpC-_B3D4OdD8KdiD1MkLKE8NkRyAZ6E/s320/IMG_20121009_205334.jpg)
Hozzávalók
2 padlizsán
2 padlizsán
1 fej vöröshagyma kockára vágva
3 gerezd fokhagyma
1 paprika kockára vágva
1 paradicsom kockára vágva
5-6 db gomba szintén felkockázva
kevés tejszín
1 egész tojás
só, bors, római kömény, koriander, curry
reszelt sajt
A padlizsánokat alaposan megmossuk, a végeit levágjuk és hosszába kettévágjuk. Vékony peremet hagyva kikaparjuk a belsejét, amit összevágunk. Olajon megdinszteljük a hagymát, majd mehet rá az fokhagyma, a összevágott padlizsán és az összes zöldség. Jól átpirítjuk és fűszerezzük. 10 perc főzés után beleöntünk kevés tejszínt, lehúzzuk a tűzről és belekeverjük az elhabart tojást is. Ezt a finom ragut belekanalazzuk a padlizsánokba, tepsibe sorakoztatjuk őket és kevés vizet öntünk alá. Alufóliával letakarva előmelegített sütőben 20 percig pároljuk, majd levesszük a fóliát, rászórjuk a reszelt sajtot és visszatesszük a sütőbe, hogy a sajt szépen rápiruljon.
Jó étvágyat hozzá!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése