2012. július 7., szombat

Tejszínes paradicsomos harcsa cukkiniágyon sütve

Mivel még mindig bőven akad cukkini itthon (pedig már csináltam belőle lecsót, tettem salátába), gondoltam kicsit feldobom vele a már bevált paradicsomos halacska receptemet. A cukkini mellett tejszín került még a jénaiba és egy remek kis étel kerekedett ki belőle.


Hozzávalók:
1,5 afrikai harcsa filé felszeletelve
1,5 cukkini meghámozva, vékonyra szeletelve
2 szál póréhagyma felkarikázva
3 gerezd fokhagyma szeletelve
2 db paradicsom félkarikára vágva
1 kis doboz főzőtejszín
só, bors, bazsalikom
reszelt sajt

A halacskát besózva állni hagyjuk, amíg a többi zöldséget felszeleteljük. Kiolajozott jénaiba fektetjük a cukkinit, rászórjuk a hagymaféléket, megsózzuk és mehet rá a hal, amit megszórunk borssal és bazsalikommal. Elrendezzük rajta a paradicsomot, meglocsoljuk tejszínnel és alufóliával lefedve kb 30 percre 170 fokos sütőbe tesszük. Amikor letelik az idő, rászórjuk a reszelt sajtot és a fólia nélkül visszatesszük a jénait a sütőbe, amíg a sajt szép aranybarnára sült. Amíg sül a hal, összeállítjuk a salátát. 
Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése