Málnás - ribizlis túrótorta


Igazi nyári finomság, a család nagy kedvence. Nem kell órákig állni a meleg konyhában a sütő mellett, mert tészta nélküli, csak a zselatint és a tortazselét kell megfőzni, ami max 10 perc összesen. Tökéletes párosítása az édeskés túrónak és a kicsit fanyar bogyós gyümölcsöknek, hűsítő hatásuk valamennyi mennyei tud lenni egy forró nyári délután.
A meteorológia szerint ma sem fogunk fázni, amikor is édesapám születésnapja alkalmából jön össze a család egy kis kerti sütögetésre. Jól fog esni a napernyő alatt üldögélve, miután degeszre ettük magunkat a sült szalonnával, virslivel, csirkemellel, kovi ubival és egyéb finomsággal.

Hozzávalók:
75 dkg túró
fél csomag Ráma margarin
20 dkg cukor
6 tojás sárgája
2 csomag vaníliás cukor
3 dl tej
fél csomag étkezési zselatin
1 citrom reszelt héja
kb. 50 dkg gyümölcs
1,5 csomag tortazselé

Az étkezési zselatint felfőzzük a tejjel és hagyjuk kihűlni. A tojás sárgákat kikeverjük a kétféle cukorral, majd mehet bele a margarin, utána a túró, a reszelt citromhéj és a kihűlt zselatin. Kivajazott kapcsos tortaformába öntjük és 30-40 percre a fagyasztóba tesszük, hogy a zselatin mihamarabb megkössön. Amikor már úgy látjuk, hogy a túró el fogja bírni a gyümölcsöt, akkor ráhalmozzuk a gyümit a túróra, és ráöntjük a tortazselét és visszatesszük a hűtőbe még néhány órára. A legjobb fogyasztás előtti napon elkészíteni, hogy tényleg „megkössön” a zselatin.
Jó étvágyat!



Megjegyzések