Málnás - ribizlis túrótorta
Igazi nyári
finomság, a család nagy kedvence. Nem kell órákig állni a meleg konyhában a
sütő mellett, mert tészta nélküli, csak a zselatint és a tortazselét kell
megfőzni, ami max 10 perc összesen. Tökéletes párosítása az édeskés túrónak és
a kicsit fanyar bogyós gyümölcsöknek, hűsítő hatásuk valamennyi mennyei tud
lenni egy forró nyári délután.
A meteorológia
szerint ma sem fogunk fázni, amikor is édesapám születésnapja alkalmából jön
össze a család egy kis kerti sütögetésre. Jól fog esni a napernyő alatt
üldögélve, miután degeszre ettük magunkat a sült szalonnával, virslivel,
csirkemellel, kovi ubival és egyéb finomsággal.
Hozzávalók:
75 dkg túró
fél csomag
Ráma margarin
20 dkg cukor
6 tojás
sárgája
2 csomag
vaníliás cukor
3 dl tej
fél csomag
étkezési zselatin
1 citrom
reszelt héja
kb. 50 dkg
gyümölcs
1,5 csomag
tortazselé
Az étkezési
zselatint felfőzzük a tejjel és hagyjuk kihűlni. A tojás sárgákat kikeverjük a
kétféle cukorral, majd mehet bele a margarin, utána a túró, a reszelt citromhéj
és a kihűlt zselatin. Kivajazott kapcsos tortaformába öntjük és 30-40 percre a
fagyasztóba tesszük, hogy a zselatin mihamarabb megkössön. Amikor már úgy
látjuk, hogy a túró el fogja bírni a gyümölcsöt, akkor ráhalmozzuk a gyümit a
túróra, és ráöntjük a tortazselét és visszatesszük a hűtőbe még néhány órára. A
legjobb fogyasztás előtti napon elkészíteni, hogy tényleg „megkössön” a
zselatin.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése