Sajtkrémleves
A lényeg, hogy legalább kétféle sajt legyen benne. A sajt persze szabadon variálható, ez is remek ebben az ételben, készíthetjük füstölt sajtból, kecskesajtból, cheddarból, sima tejszínes tömlősből, kék sajtból, vagy ementáliból - ki mit szeret vagy szeretne kipróbálni. Tehetünk bele fehérbort, vagy zsályát, fokhagymát vagy őrölt szerecsendiót - tényleg csak a fantázia és az ízlést szab határt.
Én ma az egyszerű füstölt sajtos verziót készítettem, erre vágytam.
Hozzávalók 2 bőséges adaghoz
2 ek liszt
kb. 10 dkg reszelt trappista sajt
1 tömlő füstölt sajt
1 kisdoboz tejszín
őrölt szerecsendió
ételízesítő, bors
A felforrósított olajon megpirítjuk a lisztet, majd felöntjük kb 6 deci vízzel. Érdemes kézi habverővel dolgozni, így elkerülhetjük, hogy csomós legyen a leves. Amikor már kezd forrni, beletesszük a sajtokat és türelmesen kavargatjuk, amíg szépen elolvadnak. Fűszerezzük szerecsendióval és borssal, az ételízesítővel óvatosan bánjunk, inkább többször keveset, mert ugye a sajt alapjáraton már sós. Ha felforrt a leves, beleöntjük a tejszínt, még egyet forralunk rajta és kész.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése