2012. július 6., péntek

Cukkinis kapros lecsó

A nyár egyik elengedhetetlen eledel a lecsó. Gyorsan elkészíthető, variálható és nagyon nagyon finom. Szeretem friss kenyérrel tunkolni, isteni füstölt kolbásszal, vagy csak tojással tökkel vagy cukkinivel kiegészítve. Én most a cukkinis verziót készítettem, mert elég jól állunk cukkinivel, édesanyám bőven ellátott minket belőle.

Hozzávalók: 2 bőséges adaghoz
2 fej hagyma nagyobb darabokra vágva
4 gerezd fokhagyma felszeletelve
6 db paprika felkarikázva
1,5 cukkini meghámozva, félkarikára vágva
4 db paradicsom felkockázva
3 tojás 
ételízesítő, bors, olaj
pirospaprika, kapor
csípős paprika- elhagyható

Az olajon megpároljuk a hagymát, amikor már szép üveges, rádobjuk a fokit, keverünk rajta kettőt és megszórjuk 2-3 kanál piros paprikával. Beletesszük a paprikát, jól elkeverjük és kicsit sütjük, amitől remek íze lesz. Megszórjuk ételízesítővel, borssal, csípős paprikával és fedő alatt főzzük. Ha nagyon le akarna égni kevés vizet önthetünk alá, de tényleg csak keveset, mert a paradicsomtól bővel lesz leve. Beletesszük a cukkinit és a paradicsomot és még kb 10 percig főzzük, majd beleöntjük a felvert tojást, amivel jól átkeverjük, szükség esetén még fűszerezzük. Általában szükséges, mert a zöldségek igénylik. A főzés végén tesszük bele az apróra vágott kaprot, ezzel már nem főzzük.
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése