Gombás lepény

Egy adag tészta, gomba, tejszín és sajt. Remek alapanyagok egy könnyed ételhez. Némi salátával és egy pohár borral tökéletes ebédre vagy vacsorára. A tésztát készíthetjük magunk is, de a mirelit leveles tészta is tökéletes.

Hozzávalók:

1 cs leveles tészta
50 dkg gomba felszeletelve
1 fej vöröshagyma kockára vágva
3 gerezd fokhagyma összezúzva
1,5 dl tejszín
3 tojás
10 dkg reszelt sajt
só, bors, provence-i fűszerkeverék
fél csokor petrezselyem összevágva
vaj

A leveles tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni, majd vékonyra kinyújtjuk és a kivajazott pite formába tesszük. A tészta alját villával megszurkáljuk, sütőpapírt teszünk a tésztára és arra szórjuk a sütő golyókat, vagy babot, ami nehezékként szolgál. Előmelegített 200 fokos sütőben 20 perc alatt elősütjük, majd hagyjuk kicsit kihűlni. 
Amíg a sül a tészta, vajon megdinszteljük a hagymát és a fokhagymát, rádobjuk a gombát és erős tűzön lepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a provence-i fűszerkeverékkel és vágott petrezselyemmel is. Ha a gomba megpirult és elfőtt a leve, akkor hagyjuk kicsit hűlni. A 3 tojást elkeverjük, hozzáöntjük a tejszínt. Az elősütött tésztán elrendezzük a gombát, ráöntjük a tojásos tejszínes keveréket, megszórjuk reszelt sajttal és 180 fokos sütőben kb 40 percig sütjük.
Jó étvágyat hozzá!














Megjegyzések