2013. január 19., szombat

Fokhagymás csirkemáj

A legegyszerűbb ételek sokszor a legfinomabbak. Ehhez az ételhez a fűszereken kívül semmire sincs szükség. A májat nem kell sokáig sütni, és csak sütés után sózzuk, különben megkeményedik. Egy jól megsütött máj szinte elolvad az ember szájában. Sokan azért nem szeretnek csirkemájat sütni, mert sütés közben ahogy sül, köpköd, mármint a forró olajat. Éppen ezért én fedő alatt szoktam sütni, így nagyobb valószínűséggel megúszom égési sérülés nélkül.

Hozzávalók:

1/2 kg csirkemáj 
4-5 gerezd zúzott fokhagyma
só, bors, olaj

A megtisztított csirkemájat egy serpenyőben forró olajban kb 5 -8 perc alatt megsütjük. Ha megsült, jöhet rá a só, bors és a zúzott fokhagyma és már fogyasztható is. Ehetjük például burgonyapürével, de akár finom, friss kenyérrel is.
Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése