Medvehagymás fetával töltött csirkemell bacon-be göngyölve

A tavasz hírnöke számomra a medvehagyma. Szeretem a karakteres, fokhagymás ízét, a rövidke  szezonja során, igyekszem minél többször, sokféleképpen beiktatni az étrendünkbe. Konkrétan hetekig a medvehagyma körül forog az agyam, mibe hogyan, mennyit stb. 'Azuram' szerencsére imádja a fokhagymát, így nem tiltakozik a medvehagymás ételekkel ellen.

A kedvenceim reggelire pl a medvehagymás túrókrém, hétvégi nassolásra a medvehagymás pogácsa, a medvehagyma pesto pedig igazi jolly joker :)

Főétel tekintetében ez a recept tökéletesen megállja a helyét, az elkészítés során szaftos marad a csirke és a medvehagyma - feta - bacon trió elég jól passzol egymáshoz.

 Hozzávalók: 4 adag

2 csirkemellfilé
kb 10 dkg feta
kis csokor medvehagyma
egy marék reszelt sajt
3-4 ek tejföl
10 - 12 szelet bacon
só, bors
alufólia

Először készítsük el a tölteléket: villával törjük össze a fetát, lazítsuk fel a tejföllel. Egy nem túl híg, de könnyen kezelhető krémet készítsünk. A medvehagymát miután levágtuk a szárát, alaposan megmostuk és szárazra töröltük, vágjuk apró darabokra. Adjuk hozzá a töltelékhez, óvatosan sózzuk, borsozzuk és keverjük bele a reszelt sajtot is. Kész.
 
A csirkemellfilék vastagabb oldalába vágjunk egy zsebet, ide töltjük a fetás krémet. Sózzuk - borsozzuk a csirkét. Baconbe göngyöljük a filéket, úgy, hogy kicsit fedjék egymást a bacon szeletek. 
 
Ezután külön - külön alufóliába csomagoljuk a tekercseinket, mint egy szaloncukrot. Tepsi, 180 fokra előmelegített sütő, 20-25 perc sütés. Így marad szaftos a csirke. Az elkészült húst kicsomagoljuk és vagy grillfokozatra állítjuk a sütőt és úgy pirítjuk körbe a tekercseket, vagy serpenyőben. 
 
Az elkészült húst tálalás előtt pár percig pihentetjük. Grill zöldséggel, salátával, vagy vajas sült burgonyával kínáljuk.

Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzések