Tejszínes gombás csirke

 

Tuti, hogy minden családnak meg van a saját receptje, ez pont az az étel, amit szerintem mindenki elkészít. Ahogy én is. :) Bár ezt a receptet most a maradékmentés ihlette, mert ott árvátlankodott pár szem gomba és egy csirkemell a hűtőben, valamit kezdeni kellett velük. 
 
 Hozzávalók:
 
1 csirkemell filé
gomba - nekem most csak 15 dkg volt
fél fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 dl tejszín
1 dl száraz fehérbor
só, bors, kakukkfű
citromlé
2-3 ek. liszt
olaj, vaj 

A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, sózzuk - borsozzuk, lisztbe forgatjuk, olaj és vaj keverékén elősütjük, majd félretesszük. Ugyanabban az edényben / serpenyőben megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát. Hozzáöntjük a bort, elforraljuk. Mehet bele a szeletekre vágott gomba és a zúzott fokhagyma, kicsit lepirítjuk. Fűszerezzük és ha a gomba nem enged egy levet, akkor egy kis vizet aláöntünk, mehet bele a tejszín. Visszatesszük a húst, 5-6 percig főzzük  még és kész. Tésztával vagy rizzsel tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzések