Sajtos medvehagymás pogácsa
Szeretem a medvehagymát és ez a pogácsa elég finomra sikeredett :) A receptet itt találtam és örülök, hogy megsütöttem.
Hozzávalók:
50 dkg liszt
20 dkg vaj
1 instant élesztő
1 dl tej
1 tojássárgája + 1 egész
2 kk só
kis pohár tejföl
25 dkg sajt
1 csokor medvehagyma
A pogácsához gyúrjuk össze a lisztet a vajjal, a tejben elkevert élesztővel, sóval, tojássárgájával, tejföllel. Takarjuk le és pihentessük kb 1 órát, amíg a duplájára kel. Addig reszeljük le a sajtot és vágjuk apróra a medvehagymát.
A megkelt tésztát nyújtsuk ki szórjuk meg reszelt sajttal és medvehagymával, tekerjük fel, mint a bejglit, a végeit hajtsuk fel. Ezt ismételjük meg háromszor, majd nyújtsuk ki kb 1,5 cm vastagra, pogácsa szaggatóval szúrjuk ki a tésztát. Sütőpapírral bélelt tepsibe téve kenjük meg a pogácsát tetejét tojással, szórjuk még meg egy kis reszelt sajttal.
Előmelegített 180 fokos sütőben süssük szép aranybarnára, kb 15-20 perc, a pogácsa méretétől függően.
Jó étvágyat hozzá!
Hozzávalók:
50 dkg liszt
20 dkg vaj
1 instant élesztő
1 dl tej
1 tojássárgája + 1 egész
2 kk só
kis pohár tejföl
25 dkg sajt
1 csokor medvehagyma
A pogácsához gyúrjuk össze a lisztet a vajjal, a tejben elkevert élesztővel, sóval, tojássárgájával, tejföllel. Takarjuk le és pihentessük kb 1 órát, amíg a duplájára kel. Addig reszeljük le a sajtot és vágjuk apróra a medvehagymát.
A megkelt tésztát nyújtsuk ki szórjuk meg reszelt sajttal és medvehagymával, tekerjük fel, mint a bejglit, a végeit hajtsuk fel. Ezt ismételjük meg háromszor, majd nyújtsuk ki kb 1,5 cm vastagra, pogácsa szaggatóval szúrjuk ki a tésztát. Sütőpapírral bélelt tepsibe téve kenjük meg a pogácsát tetejét tojással, szórjuk még meg egy kis reszelt sajttal.
Előmelegített 180 fokos sütőben süssük szép aranybarnára, kb 15-20 perc, a pogácsa méretétől függően.
Jó étvágyat hozzá!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése