2012. szeptember 13., csütörtök

Tepsis krumpli

Nem egy diétás étel, viszont annál finomabb. Nem lehet mindig salátát enni, és egyébként is fel kell készülni a télre... :D Többféle verzióját szokta kis családom készíteni, sógornőm provence-i fűszerkeveréket használ és nem tesz bele kolbászt, édesanyám a kolozsvári szalonnás verziót szereti leginkább, a család férfi tagjai természetesen húsimádók.
Viszonylag gyorsan elkészíthető, mert csak a szükséges hozzávalókat kell felszeletelni, egy tepsiben mindent összekeverni egy kevés olajjal, fűszerezni és kb 45 perc alatt megsütni. Sütés közben néha keverjük át. Készíthetjük húsféle nélkül, kolbásszal, szalonnával, virslivel, tehetünk bele zöldpaprikát is, füstölt tarját, bátran kísérletezhetünk, mert elrontani nem lehet.

Hozzávalók:
1-1,5 kg krumpli felkarikázva
2 fej hagyma félkarikára vágva
5 gerezd fokhagyma felszeletelve
10-15 dkg kolozsvári szalonna felszeletelve
1 szál kolbász felkarikázva
só, bors, olaj

Ahogy írtam, mindent összekeverünk egy kiolajozott tepsiben, fűszerezzük és előmelegített 175 fokos sütőben 45 percig sütjük. Sütés közben néha keverjük át, hogy mindent átjárjanak az ízek.
Jó étvágyat hozzá!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése