Magyaros zöldbab leves

Hozzávalók:
fél kg zöldbab
2 sárgarépa felkarikázva
1 szál kolbász felkarikázva
fél fej hagyma kockára vágva
3 gerezd fokhagyma összevágva
fél paprika ketté vágva (így a főzés végén könnyen megtalálom a fazékban, hogy kidobjam)
1 paradicsom apró kockára vágva
fél pohár tejföl
2 ek liszt
ételízesítő, bors, pirospaprika, ecet
Olajon megdinszteljük a hagymát, majd mehet rá a sárgarépa, a kolbász és a fokhagyma. Amikor a kolbászkarikák már jól kisültek, akkor megszórjuk pirospaprikával és beletesszük a zöldbabot is. Jól átkeverjük és felöntjük vízzel. Fűszerezzük, beletesszük a paprikát és a paradicsomot is és addig főzzük, amíg a zöldséget megpuhulnak. Mivel én nem szeretem az ételeket rántással készíteni, ezért ezt a levest is egy kis tejfölös habarással sűrítettem be.
Jó étvágyat hozzá!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése