Magyaros zöldbab leves

Nyugodt szívvel állítom: levesfüggő vagyok. Néhány kivételtől eltekintve az összeset imádom. Lehet zöldség, hús, gyümölcs, hal az alapja, bármikor jöhet. Napokig képes vagyok ugyanazt a levest enni. Ez leves adhoc jelleggel készült, volt itthon zöldbab, 2 sárgarépa, kolbász- mindig jól jön, paprika-paradicsom = tökéletes hozzávalói egy levesnek.

Hozzávalók:
fél kg zöldbab
2 sárgarépa felkarikázva
1 szál kolbász felkarikázva
fél fej hagyma kockára vágva
3 gerezd fokhagyma összevágva
fél paprika ketté vágva (így a főzés végén könnyen megtalálom a fazékban, hogy kidobjam)
1 paradicsom apró kockára vágva
fél pohár tejföl
2 ek liszt
ételízesítő, bors, pirospaprika, ecet

Olajon megdinszteljük a hagymát, majd mehet rá a sárgarépa, a kolbász és a fokhagyma. Amikor a kolbászkarikák már jól kisültek, akkor megszórjuk pirospaprikával és beletesszük a zöldbabot is. Jól átkeverjük és felöntjük vízzel. Fűszerezzük, beletesszük a paprikát és a paradicsomot is és addig főzzük, amíg a zöldséget megpuhulnak. Mivel én nem szeretem az ételeket rántással készíteni, ezért ezt a levest is egy kis tejfölös habarással sűrítettem be.
Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzések