Tejszínes gombamártás házi szélesmetélttel
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhgQcFph5ZNEMRS8pgggt4aihij5QWmFRjG9N3DKGA1RToOKjOcgYH-aTS-ZGb-q9SucvYRKzQlcl3_sLWNnUMdv7hXqdMYyfGqcAJwWChaoKsQh83vSEmV1pqx2ZDKYLplI0vRXtu6MV4/s320/IMG_20120909_130811.jpg)
A szélesmetélt:
20 dkg liszt
2 tojás
só, kevés víz
A hozzávalókból kemény tésztát gyúrunk és olyan vékonyra nyújtjuk ki, amilyenre szeretnénk. Én szeretek beleharapni a tésztába, így kicsit vastagabban hagytam. Ha megvagyunk a nyújtással, akkor kb 1-1,5 centi széles csíkokra vágjuk a tésztát és egy tálcán kevés liszttel megszórjuk, hogy ne ragadjanak össze. Félretesszük pihenni kicsit, addig megfőzhetjük a gombamártást. Majd bő sós forró vízben kifőzzük.
Gombamártás:
60 dkg gomba felszeletelve
1 fej hagyma kockára vágva
5 gerezd fokhagyma (ezek nagyon kicsik voltak) összeaprítva
4 dl tejszín 20%-os
ételízesítő, bors, szerecsendió, kakukkfű
néhány csepp citromlé
Olajon megdinszteljük a hagymát, majd mehet rá a fokhagyma és a gomba együtt. Erős lángon pirítjuk néhány percig, fűszerezzük és fedő alatt közepes lángon pároljuk. Amikor a gomba megpuhult, ráöntjük a tejszínt és addig főzzük, amíg besűrűsödik. Ízesíthetjük még kaporral is, vagy tárkonnyal, ha bátrabbak vagyunk akkor különböző sajtokat is reszelhetünk / morzsálhatunk bele. Én most fokhagymás kecskesajtot tettem még bele... Isteni!
Jó étvágyat hozzá!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése