Thai csirkecurry

Fűszeres, intenzív, krémes, melengető, sűrű, ízorgia, abbahagyhatatlan. Hirtelen ezekkel a jelzőkkel jellemezném a curryt. 
Fűszeres hagymás alap, kókusztej, citromfű, kókuszreszelék (igen tudom, meglepő, de nagyon jó ízt és állagot ad az ételnek), némi zöldséggel vagy csirkével / hallal, csodálatos ételt készíthetünk. 



Hozzávalók:

50 dkg csirkemell nagyobb kockára vágva
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
hüvelykujjnyi gyömbér
1 ek őrölt kurkuma
1 citromfű
5 dkg kókuszreszelék 
4 dl kókusztej
1 ek eritrit
1-2 ek víz
só, bors, olaj 

A csirkemell kockákat sózzuk, borsozzuk. A kókuszreszeléket száraz serpenyőben aranybarnára pirítjuk.
Egy késes aprítóba tesszük a vöröshagymát, a fokhagymát, a gyömbért, a kurkumát és kevés vízzel pürésítjük. Kevés olajon 10-15 percig főzzük. Beletesszük a csirkét, a citromfüvet, a kókusztejet és a kókuszreszeléket is, megsózzuk és belekeverjük az eritritet (avagy cukrot) is. Fedő alatt, kis lángon 30 percig főzzük, néha megkeverjük. Majd fedő nélkül 30-40 percig főzzük még, gyakran kevergetve, nehogy leégjen. Rizzsel tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzések