Lencsesaláta mandarinnal, mustáros dresszinggel

Ha új év, akkor lencse. Ha hiszünk, ha nem a babonákban, lencsét enni érdemes, mert mindamellett, hogy finom, egy szuper szénhidrát. Igyekszem minél gyakrabban készíteni, mostanában leginkább saláta formájában kedvelem. Ráadásul, ha jó minőségű konzerv lencsét használunk, akkor tényleg gyorsan tudunk valami finom és egészséges ételt készíteni. Érdemes kísérletezni vele.



Hozzávalók: 2 adaghoz

1 konzerv lencse
3 db mandarin: 2 leve, 1 feldarabolva
1 tk magos mustár
1 tk sima mustár
olívaolaj
2-3 db szardella 
1 marék spenót
1 marék jégsaláta
3-4 db szárított paradicsom csíkokra vágva
1 ek fenyőmag
2-3 db retek feldarabolva
parmezán forgács

Először készítsük el az öntetet: facsarjuk ki 2 mandarin levét, keverjük össze a mustárokkal majd az olívaolajjal. Villával nyomjuk össze a szardellát, adjuk az öntethez és borsozzuk meg.

Öblítsük le a konzerv lencsét, tegyük egy tábla az összes többi hozzávalóval és forgassuk össze az öntettel. 

Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzések