Frittata, az olasz tojáslepény

A frittata egy olasz étel, ami nagyon hasonlít az omletthez. Amiben viszont eltér, hogy a frittatát nem "piszkálják" a serpenyőben, értem ezalatt a töltés utáni kettéhajtást vagy feltekerést, illetve a sütőben sül készre.
Én tojást leginkább reggelire szoktam enni, most sem volt ez másképp. Hétvége lévén, ideje volt valami ráérős reggelit készíteni, imádom a hétvégi reggeliket :)Hozzávalók: 3 adaghoz

6 tojás
2 marék spenót
1 -2 sült paprika
kis fej hagyma
6-8 mini mozzarella golyó
só, bors

Olyan serpenyőt használjuk, aminek fém nyele van, így a sütőbe is be tudjuk tenni. 

A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon megdinszeljük. Hozzáadjuk a spenótot és a csíkokra vágott sült paprikát. Sózzuk, borsozzuk és kicsit megpároljuk. Ráöntjük a felvert tojást, ismét kicsit  megsózzuk. A mozzarella golyókat elrendezzük rajta. Közepes lángos sütjük, amíg a széle kezd összeállni. Ekkor előmelegített 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg a közepe már nem folyik.

Ha nincs fémnyelű serpenyőnk, akkor a tűzhelyen fedő alatt is készre süthetjük. Vagy miután megdinszteltük a zöldségeket, tegyük át a keveréket például egy jénaiba, abba öntsük a felvert tojást, adjuk hozzá a sajtot és mehet a sütőbe. 

Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzések