2018. október 23., kedd

Lenmagos sajtos pogácsa

Szerintem ezt nem kell magyarázni, a pogácsa jó, ez pedig egy szuper recept. Az eredeti receptet kicsit módosítottam és született meg belőle ez a verzió.


Hozzávalók: kb 45 db

20 dkg liszt
10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
12,5 dkg VAJ
fél ek só
fél dl tej
fél csomag élesztő
1 tojás
2 ek tejföl

A kétféle lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a só és elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáöntjük a tejben elkevert élesztőt, a tojást és a tejfölt. Alaposan összegyúrjuk a tésztát. Lisztezett deszkán 2 centisre nyújtjuk, megkenjük olvasztott vajjal és megszórjuk lenmaggal. Feltekerjük mint a bejglit és újra kinyújtjuk. Még egyszer megkenjük olvasztott vajjal, megszórjuk lenmaggal és ismét feltekerjük, de most nem alulról felfelé, hanem balról jobbra.

Letakarva fél órát pihentetjük. Ujjnyi vastagra nyújtjuk és a legkisebb pogácsa szaggatóval kiszúrjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk a pogácsákat, megkenjük tojásfehérjével, megszórjuk még lenmaggal és reszelt sajttal.

180 fokos sütőben 12-15 percig sütjük.

Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése