Fűszeres almaágyon sült csirkecomb, ami almaszósszá alakul

 Szeretem azokat az ételeket, amiket csak "összedob" az ember és a sütő megoldja a többit. Rohanós hétköznapokon jól jönnek az ilyen megoldások, amikor nem kell órákig bíbelődni a vacsorával. Sőt előre össze is lehet rakni és amikor az ember hazaér, már csak be kell dobni a sütőbe és kész :) Vagy ha vendégeket várunk, akkor is szuperül működik, és nem kell fél napot stresszelni a konyhában. Már akinek a konyhai lét stressz, nekem pont levezetés :)

Hozzávalók:

2 egész csirkecomb a forgóknál kettévágva
2 fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
2 savanykás alma
darabka gyömbér
só, bors, chili, római kömény, fahéj, citromlé

A csirkecombokat befűszerezzük: só, bors, chili, római kömény és félretesszük, amíg megágyazunk nekik egy tepsibe. Ehhez egy kiolajozott tepsibe szórjuk a vékonyra szeletelt hagymát, fokhagymát és a feldarabolt gyömbért. 

Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk és felszeleteljük majd tálba teszzük. Fűszerezzük kevés sóval, borssal, chilivel, fahéjjal és kevés citromlével. Alaposan összeforgatjuk és a hagymás alapra öntjük. 

Erre fektetjük a befűszerezett csirkecombokat, alufóliával letakarjuk és előmelegített 180 fokos sütőben 30 percig pároljuk. Majd szép aranybarnára pirítjuk, közben néha meglocsoljuk a szafttal. 

Ha elkészült az étel, a combokat félretesszük és egy botmixerrel lezúzzuk a hagymás - fokhagymás - almás alapot, ezzel készen is van az almaszósz. Egy kevés vajjal krémesíthetjük.

Bulgurral, vagy basmati rizzsel tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá!


Megjegyzések