Húsos ravioli citromos petrezselyem mártással

Hozzávalók:
Tészta:
2 tojás
20 dkg liszt
só
4 ek víz
Töltelék:
10 dkg (maradék) sült hús
2 szál újhagyma felkarikázva
10 dkg reszelt sajt
1-2 ek tejföl
só
bors
Mártás:
5 dkg vaj
2 ek liszt
3 dl tej
2 dl tejszín
só
citromlé
fél csokor petrezselyem
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk és fél órát pihentetjük. Addig elkészítjük a töltetéket: késes aprítógéppel összedolgozzuk a hozzávalókat, félretesszük.
A tésztát a pihentetés után nagyon vékonyra kinyújtjuk, ha van tésztanyújtó gépünk, akkor kicsit egyszerűbb. Kiszaggatjuk egy pogácsaszaggató / pohár segítségével a korongokat, mindegyike egy kiskanál tölteléket teszünk és betakarjuk egy másik tésztakoronggal. A tészta széleit kicsit bevizezzük, hogy jobban tapadjanak egymáshoz és egy villa segítségével alaposan összenyomjuk. Sós forró vízben kifőzzük a tésztát.
A mártáshoz egy lábasban felolvasztjuk a vajat, megszórjuk liszttel és megpirítjuk. Felöntjük a tejjel és a tejszínnel és besűrítjük. Sózzuk, citromlevet adunk hozzá és amikor már kész, belekeverjük az apróra vágott petrezselymet.
A kifőtt raviolit tálalás előtt megforgatjuk olvasztott vajjal és a mártással kínáljuk.
Jó étvágyat hozzá!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése