2017. október 23., hétfő

Baconös kelkáposzta

Igazi maradékmentős saláta avagy köret, éppen ezért nincs is túlgondolva a történet. Adva volt egy fél kelkáposzta, néhány szelet bacon, hideg esős nap, pont jó, hogy ebből valami izgalmas dolog kisüljön. Önmagában salátaként, de sült hús mellé köretként is megállja a helyét.



Hozzávalók:

fél fej kelkáposzta
3-4 szelet bacön
1,5 fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors, cayenne bors
balzsamecet
kakukkfű

Kevés olajon elkezdjük pirítani a csíkokra vágott bacont, majd mehet hozzá a félfőre vágott lilahagyma. Erős lángon dolgoztunk, mert minden hozzávalót pirítunk és nem párolunk. Amikor már kellőképpen lepirultak mehet bele a zúzott fokhagyma és az összevágott kelkáposzta is (a keményebb torzsás részt ne adjuk az ételhez). 10-15 perc alatt gyakori keverés mellett el is készül az étel, amit már csak fűszerezni kell: só, bors, kakukkfű, cayenne bors és balzsamecet.

Jó étvágyat hozzá! 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése