2013. június 9., vasárnap

Töltött tök

Sütés után
Igazi tavaszi - nyári étel, könnyű elkészíteni is és könnyű a gyomornak is. A zsenge tök és a kapor tökéletes kombinációja. Ez is egy olyan étel, amit most készítettem először, de miért vártam vele eddig?


Hozzávaló:
1 zsenge tök
15 dkg darált hús
félig főtt rizs
1 tojás
1 vöröshagyma kockára vágva
2 csokor kapor összevágva
2 ek tejföl
liszt
só, bors

A darált hús összekeverjük a félig főtt rizzsel, a tojással és a megdinsztelt vöröshagymával. Fűszerezzük sóval, borssal és némi kaporral. A tököt megmossuk, levágjuk a végeit, meghámozni nem kell, mert még zsenge a héja. Hosszában kettévágjuk és kivájjuk a belsejét. Megsózzuk és az elkészített töltelékkel megtöltjük. Egy tepsibe szórjuk a kivájt tökdarabkákat és erre a tökágyra ültetjük a megtöltött tököket. Kevés vizet öntünk alá, alufóliával lefedjük és előmelegített 180 fokos sütőben 30 percig pároljuk. A 2 evőkanál tejfölt elkeverjük egy nagy kanál liszttel, az előpárolt töltött tököket óvatosan kivesszük a tepsiből, a tejfölös habarással összekeverjük a tepsi tartalmát, belekeverjük az összevágott kaprot is, visszatesszük a töltött tököket és a tepsi mehet vissza 15-20 percre a sütőbe. 
Jó étvágyat hozzá!
Sütés előtt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése