Lekvárfőzés
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgTcpaI1PQrx0ghQHLspiOO5Tc6mxrTwvfXR1-cQdXalLimq80TLhbXb4vwe08djGee2D24tKunn1qCeAxS5Tpbg-1yAXEZMDYhFJULXnoTOXPyzxxHI8by21TBLNZtpijYyudSeUkYjGs/s200/IMG_20130618_122447(1).jpg)
Idén úgy gondoltam, hogy én is megpróbálkozom a lekvárfőzéssel, épp ideje "megtanulnom" ezt is :) Kis híján lecsúsztam az eper szezonról, de az utolsó pillanatban sikerült még egy rekesz epret rendelnem és így minden akadály elhárult. Így kezdetét vehette a lekvárfőzés, ami sokkal egyszerűbb, mint ahogy azt gondoltam. Alapos mosást követően kicsumázzuk, igény szerint a nagyobb szemeket kettévágjuk, a dzsemfix által javasolt cukor mennyiséget minimum befelezzük, mert igaz hogy szeretem a lekvárt, de nem a túl édes, szirupos verziót.... 2,5 kiló eperhez 30 deka cukrot adtam és 2 tasak dzsemfixet. Felforraljuk az epret a cukorral és a dzsemfixszel és a jól kimosott üvegekbe töltjük, csavaros tetővel lezárjuk és az üvegeket fejre állítjuk, így hagyjuk kihűlni. A legidőigényesebb fázis a csumázás, de megéri!
Egy dologban hibáztam: kevés az 1 rekesz eper... :) kb 10 üveg lekvár lett belőle és muszáj volt egy üveget kibontanom, hogy megbizonyosodjak arról, hogy jó lett... nos, vészesen fogy az eperlekvár!!!!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése