Variáció paradicsomlevesre
Jó dolog a kísérletezés, még úgyis, hogy valakinek egy élményét még egy kicsit továbbgondoljuk. Így történt ezzel a leveskével is: édesapám mesélte hogy egyszer Ausztriában olyan paradicsomlevest evett, ami bőségesen volt fűszerezve római köménnyel. Nekem se kellett több, készítettem egy rómais változatot, ami tényleg nagyon jóra sikeredett.
Most pedig még egy kis csavart tettem bele: balzsamecetet. Nem tudom mi történik a fazékban / az étellel, mikor a balzsamecet belekerül, de a végeredmény egyszerűen fenomenális!
Most pedig még egy kis csavart tettem bele: balzsamecetet. Nem tudom mi történik a fazékban / az étellel, mikor a balzsamecet belekerül, de a végeredmény egyszerűen fenomenális!
5 dl paradicsompaszta
só, bors, római kömény, bazsalikom
balzsamecet
liszt, cukor
víz
Olajon megpirítunk 2 evőkanál lisztet és felöntjük a paradicsompasztával és kb 2 deci vízzel hígítjuk. Fűszerezzük, római köményből simán mehet bele 2 kiskanálnyi.... felforraljuk és már tálalhatjuk is.Főzhetünk bele egy kis hagymát is.
Jó étvágyat hozzá!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése