2013. május 20., hétfő

Paradicsomos káposzta

Tipikus menza étel, szerencsémre az általános iskolai menzán nagyon jól főzték. Egyszerűen imádtam és az évek folyamán nem múlt el ez a "szerelem".  Most jött el az ideje, hogy végre én is főzzek egy jó adagot belőle.

Hozzávalók:
1 kg káposzta laskára vágva
1 vöröshagyma kockára vágva
5 dl paradicsompaszta
só,bors, cukor
víz, liszt

Olajon megdinszteljük a hagymát, megszórjuk liszttel, kicsit átpirítjuk. Rátesszük a káposztát, kicsit fedő alatt pároljuk és felöntjük a paradicsompasztával és némi vízzel. Fűszerezzük és fedő alatt alacsony lángon puhára főzzük. Kínálhatjuk sült oldalassal, pörkölttel vagy fasírttal, de ehetjük "üresen" is. 
Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése