2013. május 1., szerda

Laskagombás tejszínes pulyka

Szeretem az olyan ételeket, melyek a főzés során mikor elkezdi az ember elkészíteni, még csak nagy vonalakban van meg: főbb alapanyagok, körülbelüli fűszerek, elkészítési mód. Ahogy sorra kerülnek bele az fazékba, serpenyőbe a finomságok, akkor kristályosodik ki igazán, hogy mi is lesz belőle. Az ilyen jellegű ételeket édesapámmal csak úgy hívjuk "módra". Ebben minden benne van :)
Ma is így készült az ebéd, ami biztos volt: pulykamell, laskagomba és tejszín. A végeredmény pedig a férjem és Szilva szerint is nagyon jó lett :D

Hozzávalók:
1/2 kg pulykamell felszeletelve
1/2 kg laskagomba csíkokra vágva
1,5 vöröshagyma kockára vágva
3 gerezd fokhagyma összevágva
10 dkg kolozsvári szalonna kockára vágva
2 dl tejszín
só, bors, római kömény, tárkony

A szeletekre vágott pulykát ha van lehetőségünk előző este áztassuk fokhagymás tejbe.Másnap töröljük le róla a felesleges folyadékot,sózzuk-borsozzuk és egy serpenyőben süssük elő. Majd ugyanebben a serpenyőben pirítsuk le a hagymát és a szalonnát, adjuk hozzá a fokhagymát és a gombát is. Pirítsuk össze, fűszerezzük és tegyük vissza a serpenyőbe az elősütött húst is. Fedő alatt pároljuk puhára és végül adjuk hozzá a tejszín, forraljuk össze és tálaljuk. Tepsiben sült krumplival, vagy rizzsel kínáljuk. 
Jó étvágyat hozzá!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése