Zöldborsó főzelék
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgV9L_EONhew0PwOFZw5Yf4RDGU57Ig_j7awLIBDS8YYorp6XeZBQ_IOL2IXZwmap6sX6pWe4L-Rs17CQysAve-X78Ns-kSOlt21zA5qOA702vdrtYdHptjdnS40473Qm-9mj5vKMHPY5k/s320/IMG_20130207_211423.jpg)
Hozzávalók:
50 dkg zöldborsó
tej, víz
1-2 ek liszt
só, cukor, petrezselyem
A zöldborsó alá kevés vizet öntünk, sózzuk, ízlés szerint cukrozzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. Amikor megpuhultak a kis borsószemek, megszórjuk liszttel, alaposan elkeverjük és fokozatosan adagoljuk hozzá a tejet. Azért nem írtam meg a tej mennyiségét, mert ez ízlés függő ki mennyire szereti sűrűn/hígan a főzeléket. Felforraljuk, megszórjuk vágott petrezselyemmel és máris fogyaszthatjuk.
Jó étvágyat hozzá!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése