Kenyérlángos azaz tökipompos avagy langallo esetleg tarte flambée
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhucTdnLYUSNAwoGQk8DI2n72wOOVi_Lc2LqTOdspsg71hp9PdWX0gROA6UjbNie0V-ugmCguV0nMgnOGkUWgziWQCNhOCcrE6QwABQUDFGNQPdRYGqSORWd0ojzOGhB9yHU5BVe5z6eV4/s320/IMG_20130227_135319.jpg)
Hozzávalók:
Tészta:
40 dkg liszt
1 tasak instant élesztő
1 ek só
2,5 dl víz
Feltét:
3 fej lila hagyma felszeletelve
10 dkg kolozsvári szalonna csíkokra vágva
5 gerezd fokhagyma
1 nagy pohár tejföl
bors
A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, egy konyharuhával letakarjuk és egy órára hagyjuk pihenni. Kevés olajon lepirítjuk a szalonnát, a lila hagymát és 3 gerezd felszeletelt fokhagymát. Borssal fűszerezzük. A tejfölt kikeverjük a maradék összezúzott fokhagymával és borssal. A megkelt tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és előmelegített, 175 fokos sütőben 10 percig elősütjük. Az elősütött tésztát megkenjük a fokhagymás tejföllel, ráhalmozzuk a szalonnás-hagymás keveréket és 15 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat hozzá!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése