Magyaros krumplileves

Hozzávalók:
egy arasznyi kolbász félkarikára vágva
ha van egy kis szalonna, az is mehet bele kis kockára vágva
1 fej hagyma kis kockára vágva
4-5 szem krumpli kis kockára vágva
opcionális: paprika, paradicsom, zellerlevél - ami van
pirospaprika, ételízesítő, bors
Vajgaluskához:
1 tojás
1 ek vaj
liszt
Habarás:
2-3 ek tejföl
2 ek liszt
kevés víz
Egy fazékban lepirítjuk a szalonnát, a kolbászt és a hagymakarikát, majd hozzátesszük a felkockázott krumplit is. Néhány percig tovább pirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, átkeverjük és felöntjük vízzel. Fűszerezzük ételízesítővel és borssal, beletesszük a paprikát, paradicsomot (ezt kis kockára vágva) és a zellerlevelet. Fedő alatt fél puhára főzzük. A vajgaluskához a tojást elkeverjük a vajjal, csak úgy nagyjából és annyi lisztet adunk hozzá, hogy egy nem túl lágy tésztát kapjunk. Igen tudom, az ilyen megfogalmazásoktól mászik falra a háziasszony... A kikevert galuskát kis kanállal a forrásban lévő levesbe szaggatjuk, és legvégül behabarjuk a levest. Ha szükséges után fűszerezzük és máris fogyasztható.
Jó étvágyat hozzá!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése