Kapros juhtúrós csirke
Sütés előtt |
Hozzávalók:
1,5 csirkemell szeletekre vágva
12,5 dkg juhtúró
15 dkg bacon
1 nagy pohár tejföl
2 gerezd fokhagyma
fél csokor kapor
só, bors
kevés olaj
Egy jénait olajjal kikenünk és belefektetünk egy sor csirkét, amit előzőleg sóztunk és borsoztunk. A sóval óvatosan bánjunk, mert a juhtúró is és a bacon is sós. Kikeverjük a juhtúrót a tejföllel, beletesszük a zúzott fokhagymát és az apróra vágott kaprot is. Ennek az isteni masszának a felét rákentjük a jénaiban várakozó csirkére, amit megfejelünk 1-1 szelet baconnel. Majd jöhet rá a maradék csirke, arra a maradék juhtúrós krém és a tetejére a bacon. Előmelegített 180 fokos sütőben 50-60 percig sütjük. Az elején érdemes alufóliával letakarni, mert a bacon hamar megég. Sült burgonyával ettük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése