2012. augusztus 26., vasárnap

Fokhagymás pirított gomba

A gomba remek alapanyag, mert mindenféle formátumban kapható, így mindig lehet otthon belőle és ezerféleképpen felhasználható. Én most egy nagyon gyorsan elkészíthető, előételnek is kiváló egyszerű pirított verziót készítettem.

Hozzávalók
25 dkg gomba nagyobb darabokra vágva
fél fej vöröshagyma kis kockára vágva
kb 6-8 gerezd fokhagyma összezúzva
ételízesítő, bors, petrezselyem

A vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, majd mehet rá a gomba. Erős lángon pirítjuk, majd kicsit lejjebb vesszük a lángot, megszórjuk ételízesítővel, borsozzuk és mehet rá a zúzott fokhagyma is. Fedő nélkül sűrűn kevergetve sütjük. Az a lényeg, hogy mihamarabb főzzük el a gomba által eresztett levet és szép aranybarnára piruljon. Amikor már jó a gomba - 15 perc - akkor mehet rá a vágott petrezselyem. Szükség esetén után fűszerezzük. Ehetjük salátával,  vagy fóliában sült burgonyával, de reszelhetünk rá sajtot is.
Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése