Fokhagymás pirított gomba
Hozzávalók
25 dkg gomba nagyobb darabokra vágva
fél fej vöröshagyma kis kockára vágva
kb 6-8 gerezd fokhagyma összezúzva
ételízesítő, bors, petrezselyem
A vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, majd mehet rá a gomba. Erős lángon pirítjuk, majd kicsit lejjebb vesszük a lángot, megszórjuk ételízesítővel, borsozzuk és mehet rá a zúzott fokhagyma is. Fedő nélkül sűrűn kevergetve sütjük. Az a lényeg, hogy mihamarabb főzzük el a gomba által eresztett levet és szép aranybarnára piruljon. Amikor már jó a gomba - 15 perc - akkor mehet rá a vágott petrezselyem. Szükség esetén után fűszerezzük. Ehetjük salátával, vagy fóliában sült burgonyával, de reszelhetünk rá sajtot is.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése