Sárgaborsó főzelék
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhhfyArU_Js2O_rizyGS-GoTsYeb481tVDB08m8Pj-inOJ4mcgFcq920xOYllenDBICy1yB7OxXPBhnYWDVUKJdEOQsC-qe7siC8Gg70g7ScG_Z1f-GVEqP5TYo987K9oxrHdW5kCSqXHo/s320/IMG_20120616_124444.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
1/2 kg sárgaborsó
olaj
liszt
piros paprika
2-3 gerezd fokhagyma összezúzva
A főzést előző este be kell áztatni a sárgaborsót, hogy másnapra szépen megduzzadjanak a szemek. Másnap tiszta, hideg vízben feltesszük főni, a víz épp csak ellepje a szemeket. Addig kell főzni, amíg szét nem főnek a borsócskák, ez kb egy óra alatt meg is van. Ekkor készítünk egy fokhagymás - paprikás rántást és berántjuk a főzeléket. Ennyi. Én a legjobban sült hagyma karikával szeretem, de most kivételesen virslit sütöttem hozzá - valahogy egyszerűbb volt.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése