2012. június 24., vasárnap

Sárgaborsó főzelék

Avagy tapétaragasztó. Ha jól emlékszem az általános iskolában volt ez a gúny neve, nem véletlenül...Holott egy finoman egyszerű főzelék, nincs semmi fakszni, csavar, bonyolult konyha technológia és pont ez a jó benne. Az egyszerűsége.

Hozzávalók 4 személyre
1/2 kg sárgaborsó
olaj
liszt
piros paprika
2-3 gerezd fokhagyma összezúzva

A főzést előző este be kell áztatni a sárgaborsót, hogy másnapra szépen megduzzadjanak a szemek. Másnap tiszta, hideg vízben feltesszük főni, a víz épp csak ellepje a szemeket. Addig kell főzni, amíg szét nem főnek a borsócskák, ez kb egy óra alatt meg is van. Ekkor készítünk egy fokhagymás - paprikás rántást és berántjuk a főzeléket. Ennyi. Én a legjobban sült hagyma karikával szeretem, de most kivételesen virslit sütöttem hozzá - valahogy egyszerűbb volt.
Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése