Hideg meggyleves

Nyári kánikulában egy hideg meggyleves csodákra képes. Fontos szervezetünk megfelelő belső hűtése, még akkor is ha csak rövid ideig tart. De addig legalább jó, nagyon jó...
 
Hozzávalók:
 
50 dkg meggy 
1/2 citrom
cukor
1 rúd fahéj
5-7 db egész szegfűszeg
kb. 1,5 liter víz
2-3 ek tejföl, liszt

A kimagozott meggyet feltesszük főni a kb másfél liter vízben, beletesszük a fél citromot, a cukrot és a fűszereket. Amikor megpuhult a gyümölcs (cc. 20 perc) egyszerűen behabarjuk a levest. Kihűtjük és tálaljuk. Készíthetjük vaníliás pudinggal is, tejszínnel is, kínálhatjuk fagyival, ahogy szeretjük. Én ezt az alapreceptet szeretem a legjobban, Anyukám is így készíti :)
 
Jó étvágyat!

Megjegyzések