2012. június 22., péntek

Hideg meggyleves

Nyári kánikulában egy hideg meggyleves csodákra képes. Fontos szervezetünk megfelelő belső hűtése, még akkor is ha csak rövid ideig tart. De addig legalább jó, nagyon jó...

Hozzávalók:
50 dkg meggy 
1/2 citrom
cukor
1 rúd fahéj
5-7 db egész szegfűszeg
kb. 1,5 liter víz
2-3 ek tejföl, liszt

A kimagozott meggyet feltesszük főni a kb másfél liter vízben, beletesszük a fél citromot, a cukrot és a fűszereket. Amikor megpuhult a gyümölcs (cc. 20 perc) egyszerűen behabarjuk a levest. Kihűtjük és tálaljuk. Készíthetjük vaníliás pudinggal is, tejszínnel is, kínálhatjuk fagyival, ahogy szeretjük. Én ezt az alapreceptet szeretem a legjobban, Anyukám is így készíti :)
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése