Sonkába tekert, fűszeres vajjal töltött csirkemell sült római salátával

Különlegesen finom, mégis egyszerű étel. A férjem szavaival élve, mikor megkérdeztem hogy ízlik neki, csak annyit mondott: levegőt alig veszek, úgy tolom befelé, szerinted? :) Szerintem ízlett neki :)


Hozzávalók:

1 csirkemell filé, bőr nélkül ketté vágva
2 gerezd fokhagyma összezúzva
1 csokor petrezselyem apróra vágva
10 dkg spenót összevágva
fél citrom héja
10 dkg vaj
4-6 szelet feketeerdei sonka
1 római saláta cikkekre vágva
só, bors, római kömény, chilipehely

A fűszervajhoz keverjük össze a puha vajat a petrezselyemmel, a spenóttal, a fokhagymával, a citrom héjával, sózzuk és borsozzuk. Ha friss spenótból készítjük, akkor előbb fonnyasszuk meg némi olívaolajon.
A csirkemellet egy éles lapos késsel hosszában szúrjuk fel, egy zsebet kialakítva benne. Töltsük meg a fűszervajjal, a nyílást hústűvel vagy fogpiszkálóval tűzzük össze, sózzuk és borsozzuk. 
Egy darab folpackot terítsünk le a munkafelületre, helyezzünk rá 2-3 szelet sonkát átfedéssel. Tegyük rá a csirkét és a folpack segítségével tekerjük fel. Egy serpenyőbe kevés olajat hevítünk és körbepirítjuk benne a betekert csirkéket, majd előmelegített 170 fokos sütőben kb 20-25 percig sütjük Tálalás előtt pihentessük néhány percig.
A cikkekre vágott római salátát abban a serpenyőben, amiben körbepirítottuk a csirkét, néhány perc alatt süssük meg. Ha elkészült, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg római köménnyel és chilipehellyel.

Jó étvágyat hozzá!


Megjegyzések