Padlizsán pizza

Teljesen jól alternatívája a klasszikus tésztás verziónak. Korábban már készítettem teljes kiőrlésű pizzát, vagy karfiol alapút és őszintén szólva, nekem egyik se jött be igazán, sőt...
Ez viszont teljesen jól működik, totál rá lehet kattanni. Viszont 1 adaghoz én nem álltam neki paradicsommártást főzni... nem szokásom, de most ketchupot használtam... vagy 3-4 evőkanállal....ennyi szószhoz mégis mennyi paradicsomból kellene mártást főznöm? Most nem itt rá a lélek, hogy télvíz idején, ehető mártást próbáljak készíteni a 0 ízű paradicsomnak árult piros zöldségből... majd nyáron :)



Hozzávalók: 1 adag

1 padlizsán karikára vágva
1 gerezd fokhagyma összezúzva
3-4 ek ketchup
bors, bazsalikom
sajt

A padlizsán karikákat besózva 30 percig állni hagyjuk, majd letöröljük róluk a nedvességet. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük olajjal és előmelegített 190 fokos sütőben 15 percig sütjük.
Amíg a padlizsánok sülnek, elkészítjük a nagyon bonyolult mártást: a ketchupot feljavítjuk a zúzott fokhagymával, borsozzuk és bazsalikommal ízesítjük. 
Az elősütött padlizsánokat megkenjük a mártással, kedvünk - hűtőnk tartalmának megfelelően - szerinti feltéttel gazdagítjuk, végül reszelt sajtot szórunk rá. 

A sütő visszatéve kb 20-25 percig sütjük még.

Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzések