Szilvás lepény - Anyukám receptje :)
Az egyik leggyorsabb és legfinomabb süti Anyukám repertoárjából. Bármilyen idény gyümivel elkészíthető. Nálunk most szilvából akadt bőven itthon, de Anyu készítette már barackkal is... jajjj de finommmm.... :)
15 dkg porcukor
3 egész tojás
1 citrom reszelt héja
1 cs vaníliás cukor vagy 1kk vanília aroma
10 dkg vaj (nem margarin, vaj!)
20 dkg liszt
fél cs sütőpor
2 ek tejföl
kb 60 dkg gyümölcs
5 dkg darált dió
3 ek cukor
A porcukrot habosra keverjük a tojásokkal, a citrom héjával és a vaníliával, majd hozzáadjuk a vajat és a tejfölt is. Beleszitáljuk a lisztet a sütőporral együtt.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát, feldarabolt gyümölccsel sűrűn kirakjuk a tetejét. Ha szilvával készítjük szórjuk meg cukros fahéjjal.
A darált diót és a cukrot keverjük össze és szórjuk a süti tetejére.
170 fokos előmelegített sütőben 25-30 percig süssük.
Jó étvágyat hozzá!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése