Szilvás lepény - Anyukám receptje :)

Az egyik leggyorsabb és legfinomabb süti Anyukám repertoárjából. Bármilyen idény gyümivel elkészíthető. Nálunk most szilvából akadt bőven itthon, de Anyu készítette már barackkal is... jajjj de finommmm.... :)

Hozzávalók:

15 dkg porcukor
3 egész tojás
1 citrom reszelt héja
1 cs vaníliás cukor vagy 1kk vanília aroma
10 dkg vaj (nem margarin, vaj!)
20 dkg liszt
fél cs sütőpor
2 ek tejföl
kb 60 dkg gyümölcs
5 dkg darált dió
3 ek cukor

A porcukrot habosra keverjük a tojásokkal, a citrom héjával és a vaníliával, majd hozzáadjuk a vajat és a tejfölt is. Beleszitáljuk a lisztet a sütőporral együtt. 
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát, feldarabolt gyümölccsel sűrűn kirakjuk a tetejét. Ha szilvával készítjük szórjuk meg cukros fahéjjal. 
A darált diót és a cukrot keverjük össze és szórjuk a süti tetejére.

170 fokos előmelegített sütőben 25-30 percig süssük.

Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzések