Répatorta cukor nélkül
A húsvét nem telhet el répatorta nélkül. Még akkor sem, ha az ember gyereke spéci diétán van és nem eszik / ehet már cukrot. Ezt a receptet vettem alapul, de kicsit kiegészítettem. Azt kell mondjam, hogy finom! Annyit csaltam vele, hogy a tetejére eritrites mascarpone-t tettem, így az adott annyi édes ízt, hogy ne sírjam el magam :)
Hozzávalók: 26 centis tortaformához
3 tojás
5 dkg eritrit
35 dkg darált dió
5 dkg teljes kiőrlésű liszt
10 dkg kókuszreszelék
20 dkg reszelt sárgarépa
1 alma lereszelve
1 kk szódabikarbóna
7 dkg kókuszolaj
1 kk só
fél citrom leve
1 ek fahéj
A tetejére:
25 dkg mascarpone
eritrit
citromlé
Habosra keverjük a tojásokat az eritrittel és a sóval, majd hozzáadjuk a kókuszolajat is. Belekeverjük a darált diót, a lisztet, a kókuszreszeléket, a szódabikarbónát, a reszelt répát és almát, a fahéjat és a citrom levét is.
A tortaforma alját sütőpapírral béleljük ki és beleöntjük a sűrű masszát. Előmelegített 160 fokos sütőben kb 50-60 percet, félidőben takarjuk le fóliával, hogy ne égjen meg a teteje. Ha megsült, borítsuk rácsra, a sütőpapírt húzzuk le róla és hagyjuk kihűlni.
Amíg hűl, keverjük habosra a mascarponet az eritrittel és a citrom levével, majd a halmozzuk a kihűlt torta tetejére. Tálalásig tegyük hűtőbe.
Jó étvágyat hozzá!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése